10 yllättävää faktaa koirista

Ihmisen paras ystävä voi joskus yllättää käytöksellään. Näin voi käydä vaikkapa omistajan osoittaessa huomiota toiselle koiralle, jolloin oman koiran käytös voi muuttua hurjan mustasukkaiseksi. Koirista löytyy muitakin yllättäviä piirteitä.

  1. Koirat eivät tunne syyllisyyttä. Koiraa toruessa sen ilme voi näyttää syyllisyydentuntoiselta. Väärin perustein toruttu koira voi näyttää syyllisemmältä kuin oikea syypää.
  2. Koiran pissaaminen valopylvään juureen voi olla vaarallisempaa kuin luullaan, sillä koiran virtsa voi syövyttää metallia. Vuonna 2003 Kroatiassa syytettiin koiria sarjasta kaatuneita lyhtypylväitä.
  3. Vastoin yleistä luuloa koirat näkevät värejä, tosin eri tavalla kuin ihmiset. Koirat eivät erota punaisen ja vihreän sävyjä toisistaan.
  4. Koirat voivat haistaa ihmisen sairauksia, esimerkiksi syövän, diabeteksen tai epilepsiakohtauksen varhaisvaiheen.
  5. Koirat vaikuttavat usein höpsöiltä, mutta ne voivat olla älyllisesti parivuotiaan ihmisen tasolla ja ymmärtää parisataa eri sanaa.
  6. Arvellaan, että koiran hännänheilutus oikealle tarkoittaa iloa, vasemmalle pelkoa ja hännän heiluminen alhaalla merkitsee epävarmuutta. Nopeat hännänliikkeet ja jännittyneet lihakset ovat aggressiivisuuden merkki.
  7. Paitsi että koiralla on karvaturkki, myös sen ruumiinlämpötila on korkea, keskimäärin 38 astetta. Koira hikoilee vain tassujensa kautta – sääli siis koiraasi helteellä!
  8. Koirien tassut eivät identifioi niitä, mutta jokaisen koiran kuono on urineen ainutlaatuinen.
  9. Koiran koko vaikuttaa sen näkemien unien määrään. Pienemmät koirat näkevät enemmän unia kuin isot.
  10. Koirat voivat rakastua toisiinsa. Todisteena tästä on niiden aivojen erittämä rakkaushormoni oksitosiini.

Comments Off on 10 yllättävää faktaa koirista

Filed under Uutiset