Elokuvamaailman kuuluisimmat koirat

Lassie esiintyi ensi kertaa jo 40-luvulla. Tämä pitkäkarvainen collie saavutti niin suuren suosion, että siitä tuli suorastaan legenda. Lassieta esittänyt Pal-koira eli poikkeuksellisen vanhaksi, 18-vuotiaaksi ja sitä kunnioittaa oma tähti Hollywood Walk of Famella. Palin jälkeläiset näyttelivät Lassieta myöhemmissä elokuvissa.

Beethoven-elokuva rakastettavan kaaoottisesta bernhardinkoirasta sai vaihtelevia arvosteluja kriitikoilta, mutta oli siitä huolimatta jättimenestys. Elokuva sai seitsemän jatko-osaa sekä animoidun tv-sarjan.

Cujo oli Stephen Kingin luoma kirjahahmo, bernhardinkoira sekin, mutta lupsakan Beethovenin vastakohta.

Vesikauhuisen lepakon puraisema koira muuttuu karmaisevaksi otukseksi, joka saa jokaisen koirien ystävän vapisemaan.

Benji oli 60- ja 70-lukujen tunnetuin koirahahmo, jota esitti hellyttävä sekarotuinen löytökoira nimeltä Higgins. Higginsiä pidettiin erittäin lahjakkaana näyttelijänä, sillä se pystyi tekemään uskomattoman määrän erilaisia temppuja ja ilmeitä.

Rin Tin Tin oli saksanpaimenkoira, jonka amerikkalainen sotilas Lee Duncan pelasti ensimmäisen maailmansodan jaloista. Rin Tin Tin esiintyi uransa aikana 27:ssä elokuvassa. Sen uskotaan vaikuttaneen suuresti siihen, että saksanpaimenkoirasta tuli niin suosittu perhekoira.

Toto esiintyi Ihmemaa Ozissa. Sitä esitti narttuterrieri Terry, ja sille maksettiin näyttelijäntyöstään 125$ viikossa – enemmän kuin monille ihmisnäyttelijöille siihen aikaan.

Marley & Me kertoo suloisen tarinan perheestä ja koirasta. Labradorinnoutajaa joka ei sovi perinteiseen, rauhallisen perhekoiran muottiin esittää Clyde-noutaja, joka on huhujen mukaan luonteeltaan samantyyppinen kuin roolihahmonsakin – ilkikurinen, hieman tottelematon ja äärimmäisen rakastettava.

Comments Off on Elokuvamaailman kuuluisimmat koirat

Filed under Uutiset