Hauskoja aktiviteetteja koiralle

Koirat ovat älykkäitä ja pitävät toiminnasta, erityisesti jos omistaja osallistuu touhuun koiran kanssa. Koiralle voi tarjota monenlaisia aktiviteetteja niin ulkona kuin sisätiloissakin.

dog swim_394345471

Koirien on päästettävä välillä höyryä pihalle, joten niitä kannattaa päästää ulos juoksemaan ja liikkumaan päivittäin. Lisäksi koirat rakastavat pieniä haasteita, joten juoksemiseen on mukava yhdistää tehtäviä.

Noutaminen on useimmille koirille luontaista. Noutamista voi harrastaa kävely- tai juoksulenkillä tai vaikka omalla kotipihalla. Koiralle voi heittää keppejä, frisbeetä, tai tennispalloa. Omistaja on leikin ohjaaja, ei koira.

Omistaja määrää, milloin leikki alkaa ja milloin loppuu ja kuinka pitkälle noudettavaa heitetään.

Uiminen virkistää kesällä niin koiraa kuin omistajaakin. Koiran voi antaa uida puhtaassa vedessä jossa ei ole isoja kiviä lähellä pintaa. Uimiseen voi yhdistää myös noutamista, esimerkiksi heittelemällä keppiä tai frisbeetä veteen. Jotkut koirat vaativat hiukan totuttelua ennen kuin oppivat nauttimaan uimisesta.

Koirat pitävät piilotettujen esineiden tai ihmisten etsimisestä. Piiloleikkiä voi tehdä ulkona tai sisällä esineillä, jotka koira tunnistaa. Vetäminen on useimmista koirista hauskaa. Koiran kanssa voi vetää köyttä tai keppiä. Pääasia on että vedettävä esine ei aiheuta vahinkoa.

Agilityn ei kilpailullisesta maineesta huolimatta tarvitse olla totista puuhaa. Hauskoja temppuratoja voi rakentaa omalle pihalle tai sisälle, jos tilaa riittää. Tehtävät on hyvä mitoittaa omalle koiralle sopivaksi, eikä koiraa saa pakottaa tekemään tehtäviä.

Koirille järjestetään monenlaisia hauskoja harrastuksia kilpajuoksusta metsästystehtäviin. Niistä voi kokeilla koiralle sopivimpia sen käyttötarkoituksen, luonteen ja rotuominaisuuksien mukaan.

Comments Off on Hauskoja aktiviteetteja koiralle

Filed under Uutiset