Hauskoja koirafaktoja

Keskiajalla tanskandoggit ja mastiffit, tai ainakin niiden esi-isät puettiin haarniskaan ja piikkipantaan koirien suojellessa karavaaneja. Mastiffeihin liittyy myös toinen hauska fakta. Suurimman määrän koiria ikinä omistanut Kubla Khan omisti 5000 mastiffia. Siinä olikin varmasti omistajalla pitelemistä koiria lenkittäessä!

dogs_275863976

Tunnettu rotu dalmatiankoira sulostuttaa täplikkäällä olemuksellaan jopa elokuvissa ja piirrosanimaatioissa. Tämä nokkela ja kaunis rotu ei kuitenkaan ole syntyessään täplikäs, vaan vastasyntyneiden pentujen turkit ovat täysin valkoisia.

Ihminen ei ole suinkaan ainoa nisäkäs, joka kykenee empatiaan. Pisimmän avustustyön lienee tehnyt saksanpaimenkoira, joka auttoi sokeaa kumppaniaan ylittämään Appalakit 3380 km.

Ihmisvauvat ja koiranpennut ovat yhtä suloisia ilmestyksiä. Niillä on muutakin yhteistä kuin söpöys, sillä sekä chihuahuan pennuilla että ihmisvauvoilla on kummallakin pehmeä kohta kalloissaan. Tämä kohta umpeutuu ja lujittuu iän myötä.

Yhdysvalloissa on tilastojen mukaan eniten koiria maailman maista. Toiseksi eniten koiria on rekisteröity Ranskassa.

Koirien uimataidoissa on selkeitä eroja. Jos haluaa todellisen vesipedon perheenjäseneksi, on musta ja suuri newfoundlandinkoira loistava valinta erityisten tassujen muodon ansioista. Basset Hound ei puolestaan osaa uida lainkaan.

Jos haluaa vikkeläkinttuisen vipeltäjän, kannattaa katse suunnata englanninvinttikoiran suuntaan. Tämä rotu on maailman nopein, jopa 90 km/h huippunopeudellaan.

Koirahulluus voi saada isojakin mittasuhteita. Koira on mainittu noin miljoonassa testamentissa Yhdysvalloissa, ja kolmasosa amerikkalaisista koiranomistajista myöntää puhuneensa puhelimessa koiransa kanssa sekä jättäneensä sille viestin vastaajaan.

Comments Off on Hauskoja koirafaktoja

Filed under Uutiset