Julkkisten koirat

Julkkikset rakastavat koiriaan siinä missä kuka tahansa koiranomistaja. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana julkkisten koirat ovat kuitenkin päässeet aivan eri tavalla julkisuuden valokeilaan. Julkkisten fanit tietävät eri mediakanavien kuten Twitterin ansiosta näiden lemmikkien nimet ja kaikki yksityiskohdat. Fanit lähettelevät julkkiksille jopa lahjoja lemmikin syntymäpäivinä ja ottavat osaa lemmikin kuollessa.

Eräs supersuosittu julkkiksen omistama koita oli tietysti Hilton-hotelliketjun perijätär Paris Hiltonin chihuahua Tinkerbell. Hiltonin koiran uskotaankin aloittaneen kansainvälisen chihuahuavillityksen. Neljäntoista vuoden ikään selvinnyt Tinkerbell oli yksi läntisen maailman kuvatuimpia
koiria.

Välillä julkkikset intoutuvat kiinnittämään seuraajiensa huomion eläinsuojeluun omien eläinsuojelusta adoptoitujen lemmikkiensä innoittamina. Oscar-voittajat Charlize Theron ja Hillary Swank ovat hyviä esimerkkejä kaltoin kohdeltujen koirien adoptoijina.

Kuka olisi niin tunnettu welshinpaimenkoiristaan kuin Englannin kuningatar? Englannin kuningasperhe rakastaa myös corgeina tunnettuja koiriaan, ja ne esiintyvätkin mukana monissa kuninkaallisissa kuvissa. Prinssi William vaimonsa herttuatar Catherinen kanssa omistavat cockerspanieli Lupon. Se ei kuitenkaan ole eläinsuojelusta haettu, vaan kuninkaallinen pariskunta sai sen lahjoituksena.

Suomen presidentinTarja Halosen ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön lemmikeistä uutisoidaan säännöllisesti. Presidentti Niinistön Lennu-koira ja Halosen kissat ovat olleet säännöllisesti esillä mediassa. Sauli Niinistön bostonterrieri aloitti Suomessa trendipiikin kyseiseen rotuun. Samoin kävi myös Yhdysvalloissa, kun Barack Obama hankki perheelleen portugalinvesikoiran. Tästä seurasi suursuosio kyseiselle, vähän harvinaisemmalle rodulle.

Comments Off on Julkkisten koirat

Filed under Uutiset