Koira, ihmisen – ja pokerinpelaajan paras ystävä

Paitsi suloisia sylikoiria tai tarkkoja vahteja, koirat ovat usein myös omistajiensa parhaita ystäviä. Ja miksipä ei, koirien ehdoton rakkaus sekä useat positiiviset terveysvaikutukset puoltavat karvakuonon hankkimista perheeseen kuin perheeseen.

dog_392216110

Koirien ja muiden lemmikkien on todettu vähentävän depressiota, stressiä sekä korkeaa verenpainetta, sillä esimerkiksi koiran kanssa leikkiminen lisää aivojen serotoniini- ja dopamiinituotantoa. Se myös ehkäisee sydänsairauksia, auttaa parantumaan sydänkohtauksesta nopeammin ja auttaa vanhuksia selviytymään Alzheimerin taudin kanssa. Myös julkisuuden henkilöt ovat huomanneet tämän eivätkä pidä lemmikkejä ainoastaan kotonaan, vaan ottavat ne mukaan tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

Näyttelijöiden koirat kiertävät mukana kuvauspaikoilla

Näyttelijä Jennifer Anistonilla on aina ollut koiria, kaikki adoptoituja, mutta rakkain kaikista on ollut welsh gorgin ja terrierin sekoitus Norman, jonka Aniston otti mukaansa kaikkialle. Oli kyseessä sitten elokuvan tai tv-ohjelmanteko, valokuvaussessio, lounas ystävien kanssa tai lomamatka, Norman oli yksi muiden joukossa. Tämä uskollinen koira auttoi Anistonia vaikeina aikoina ja Normannin kuoltua 15-vuotiaana Aniston otti ystäväänsä muistaakseen tatuoinnin oikean jalkansa sisäpuolelle. Tatuoitu nimi ’Norman’ koristaa nyt ikuisesti näyttelijättären ihoa.

Aniston ei suinkaan ole ainoa julkisuuden suosikki, joka vie koiran mukanaan kaikkialle. Pienten sylikoirien kanssa se on helppoa, mutta näyttelijä Hillary Swankilla on kaksi suurempaa koiraa, Karoo ja Rumi, jotka saavat seurata ihmisäitiään kaikkialle, jopa töihin. Swank ottaa koiransa aina mukaan elokuviensa kuvauspaikoille, kuvataan ne missä tahansa. Ja miksipä ei, koirat auttavat viemään ajatukset muualle ja helpottavat stressiä. Swank myös on vahva koirien adoptoimisen, ei ostamisen puolestapuhuja.

Ostitpa tai adoptoitpa, se minkälaisen koiran valitset, kertoo myös sinun persoonallisuudestasi. Englannissa suoritettu tutkimus osoittaakin korrelaation omistajan persoonallisuuden ja koiran rodun välillä. Lisäksi koiranomistajien on todettu olevan aktiivisempia ja ulospäin suuntautuneempia kuin kissanomistajien. Mutta omistajan ja koiran välinen symbioosi toimii myös toisinpäin, sillä koirien on todettu adoptoivan omistajansa luonteenpiirteitä, joten lemmikkisi saattaa kertoa sinusta enemmän kuin haluaisit.

Ei pelkkä käsilaukun täyte

hilton2_80637943

Vaikka julkkiskoirista puhutettaessa ensimmäinen mielikuva onkin Paris Hilton ja kimaltelevaan, pinkkiin mekkoon puettu chihuahua tai kaksi kurkistamassa Pradan käsilaukun suusta, myös raavaat miehet voivat rakastaa pieniä koiria. Tästä toimii elävänä todisteena pokerinpelaaja Kenna James. James on myös näyttelijä, konsultti ja tv-kommentaattori, mutta ammattimainen pokerinpeluu on hänen päivätyönsä, ja siinä hän onkin ollut erittäin menestyksekäs. Tämä vuonna 1963 syntynyt pokerilahjakkuus osallistui ensimmäiseen ammattilaispokeriturnaukseensa ollessaan 33-vuotias. Siinä hän tuli toiseksi ja on siitä lähtien jatkanut pelaamista kansainvälisissä pokeriturnauksissa ympäri maailmaa ja on tienannut pelissä miljoonia.

Aina ei pokeripelissä kaikki kuitenkaan suju täydellisesti. Pokerinpeluu vaatii keskittymistä, kärsivällisyyttä sekä riskinottokykyä ja parhaillaan pelin flowhun pääsemistä. Aina ei kuitenkaan flow onnistu, mutta siihen Kenna Jamesillä on salainen ase. Tank on Jamesin pariskunnan pieni chihuahua-koira, joka on aina mukana pelimatkoilla. Tank istua nököttää yleensä Jamesin vaimon sylissä katsomon puolella isoissa pokeriotteluissa. Mutta jos kaikki ei mene niin kuin pitäisi, Jamesin on vaikea keskittyä tai mitä muuta tahansa, tulee apuun pikku Tank. James nostaa sen syliinsä ja jatkaa pelaamistaan, selkeästi rentoutuneempana. Tank nauttii terapiakoiran roolistaan myös, se asettuu mukavaan asentoon ja ottaa nokoset.

Tämän tietää myös Celina Lin, kiinalainen PokerStars ammattilaispokerinpelaaja, joka pelaa ennen kaikkea Aasian, Australian ja Uuden Seelannin ammattilaispokeriturnauksissa ja jolla on usein turnauskissa mukana uskollinen, seurallinen ja lojaali pelikaveri.

Aivan oma lukunsa on työkseen koiria kouluttava tosi-tv-tähti ja koirakuiskaaja Cesar Millan, joka jakaa mielellään tietonsa ja taitonsa kaikkien koiranomistajien kanssa. Vaikka miehen käyttämien koulutusmenetelmien on huhuttu olevan kyseenalaisia ja Millania on jopa kuulusteltu asiasta muutamaan otteeseen, ei Cesarin taika yleisön silmissä laannu. Milan on julkaissut monia kirjoja, dvd:itä ja kiertää maailmaa isännöimässä Cesarsway-koulutustpahtumaa.

Ei ainoastaan kuuluisia koiranomistajia

Joskus lemmikkieläimestä voi tulla yhtä kuuluisa kuin omistajastaan. Näyttelijä Amanda Seyfried aloitti uransa mallina vasta 11-vuotiaana ja laajensi 15-vuotiaana repertuaariaan näyttelemiseen. Hänellä on myös upea laulunääni ja hänet muistetaankin elokuvista Mamma Mia sekä Les Miserables. Hänen Australian paimenkoiransa Finn on hänen paras ystävänsä ja kulkee kaikkialle hänen mukanaan. Finn Seyfriedillä on oma Twitter-tili ja kuka tietää, ehkä hän on joskus yhtä kuuluisa kuin ihmisäitinsä?

Julkkiskoiran viittaa kantavat jo Lassie, vekkuli Rin Tin Tin ja avaruudessakin vieraillut Laika.

Comments Off on Koira, ihmisen – ja pokerinpelaajan paras ystävä

Filed under Uutiset