Koiran hankkiminen – hyviä rotuja aloittelevalle koiranomistajalle

Koiranpentu on suloinen uusi perheenjäsen. Erinäköiset koirat viehättävät eri ihmisiä. Kannattaa kuitenkin ennakoida yhteiseloa pidemmälle ja selvittää eri rotujen luonteet sekä kuinka paljon ulkoilua koirarotu tarvitsee, miten turkkia hoidetaan ja rotujen luontaiset vaistot ja koulutettavuus. Muita huomionarvoisia rotupiirteitä ovat koiran koko, energisyys, alkuperä ja käyttötarkoitus (esimerkiksi näyttelykoira tai metsästyskoira).

golden dog_246054700

Kun koiranhankkija on pohtinut omat mahdollisuutensa tarjota koiralle sen tarvitsemat tilat, seuraa, ulkoilutuksen ja hoidon, on sopivien rotujen ryhmä jo rajautunut pienemmäksi. Seuraavat rodut ovat sopivia rotuja kokemattomille koiranhankkijalle.

Kultainennoutaja on lempeäluonteinen ja lapsiystävällinen koira. Miellyttämishalunsa ansiosta se on helppo koulutettava. Turkki vaatii huoltoa, mutta säännöllinen harjaaminen riittää pitkälle. Labradorinnoutaja on myös helppoluontoinen, eikä syyttä suosituin Suomessa rekisteröity koirarotu.

Cockerspanielit ovat erittäin lempeitä ja perheystävällisiä. Ne kokevat pääasiakseen perheensä miellyttämisen. Cockerspanielit viihtyvät seurassa ja ovat hyvin leikkisiä. Hiukan harvinaisempi Cavalier kingcharlesinspanieli on myös todella hyväluontoinen koira sekä lapsiperheisiin soveltuva.

Perhoskoirat ovat pieniä koiria, joilla on suuri luonne. Ne ovat älykkäitä, ystävällisiä ja helppohoitoisia. Pienestä koostaan huolimatta perhoskoirat voivat luulla itsestään suuria eivätkä aina tule hyvin toimeen lasten kanssa.

Villakoiria pidetään yhtenä älykkäimmistä koiraroduista. Villakoirat oppivat helposti, mutta eivät välttämättä ole omapäisiä älykkyydestään huolimatta. Ne kunnioittavat omistajan auktoriteettia. Villakoirat ovat erittäin ystävällisiä ja tulevat yleensä hyvin toimeen lasten kanssa.

Comments Off on Koiran hankkiminen – hyviä rotuja aloittelevalle koiranomistajalle

Filed under Uutiset