Kolme Suomen suosituinta koirarotua vuonna 2015

Suomen kennelliiton mukaan kolme suosituinta koirarotua Suomessa vuonna 2015 olivat labradorinnoutaja (1992 uutta rekisteröintiä), suomenajokoira (1681 uutta rekisteröintiä) ja jämtlanninpystykorva (1611 uutta rekisteröintiä).

elkhound_241806910

Labradorinnoutaja on ollut kestosuosikki jo monena vuonna yhdessä kultaisennoutajan kanssa, vaikka jälkimmäinen ei vuonna 2015 kärkikolmikkoon päässytkään. Perhekoirina labradorinnoutajat ovat vertaansa vailla, ja niiden lempeä ja kärsivällinen luonne sopii vilkkaaseenkin lapsiperheeseen.

Suomenpystykorva on terhakka ulkokoira, jota käytetään paljon metsästyskaverina. Usein sen voi tavata pihalla haukkumassa tulijoita. Suomenpystykorva onkin tyytyväisin talossa jossa on piha. Kerrostalon asukiksi tästä rodusta ei ole. Haukkumisherkkyytensä vuoksi se ei aina sovellu myöskään tiiviiseen taajama-asumiseen. Suomenpystykorva on jalostettu nimenomaan metsästyskoiraksi, ja siksi se on hyvä pitää hihnaan kiinnitettynä kotipihallakin. Luonteeltaan suomenpystykorva on vilkas, itsenäinen ja energinen, mutta se saattaa suhtautua vieraisiin varautuneesti. Suomenpystykorva on yli satavuotisen historiansa aikana vakiintunut suomalaisten kansalliskoiraksi ja osaksi suomalaista kulttuuria.

Jämtlanninpystykorva on nimensä mukaan ruotsalaisperäinen vahva ja sitkeä rotu. Sitä käytetään erityisesti hirvenmetsästyksessä, ja sen kestävyys ja rohkeus sekä vahva metsästysvietti sopivatkin hyvin hirvenmetsästykseen. Jämtlanninpystykorva on pystykorvaroduista kookkaimpia. Väriltään se on sekoitus valkeaa, mustaa ja harmaata, kermanväristä karvaa voi hiukan olla kuonon ja vartalon alaosissa. Rotuna jämtlanninpystykorva on ikivanha, vaikka se rekisteröitiin viralliseksi roduksi vasta 1946.

Comments Off on Kolme Suomen suosituinta koirarotua vuonna 2015

Filed under Uutiset