Suosittuja koirannimiä

Kennelliiton rekisterissä on tallessa koirien nimiä 125:n vuoden ajalta. Kaikista suosituin koiran nimi on Bella, toiseksi suosituin Jeri. Suomessa koirille on aina annettu ihmisten nimiä, mutta nykyään trendi on entisestään vahvistunut, sillä koiria pidetään yhä selkeämmin perheejäseninä.

Jos ihmisten nimet otetaan listalta pois, suosituimpia koiran nimiä ovat Pimu, Tessu, Raiku, Pepi, Jehu, Piki, Peni, Tella, Ressu, Piku, Rekku, Rippe, Hilu, Huli, Hupi, Turre, Vekku, Jysky, Julle, Rex, Raju, Musti ja Pella.

Espanjan suosituimmat koirannimet vuorostaan ovat Luna, Laika, Linda, Rocky, Toby, Chispa, Kira, Lola, Canela ja Chiqui.

Englannin suosituimmat koiran nimet ovat Bella, Poppy, Alfie, Charlie, Lola, Bailey, Buddy, Milo, Ruby ja Daisy.

Italialaiset pitävät esimerkiksi Valentinosta, Gabbanasta, Mariosta, Luigista, Baciosta, Dolcesta, Brunosta, Cesaresta, Primosta ja Biancosta.

Länsinaapurimme suosivat nimiä Molly, Wilma, Ludde, Bella, Ronja, Bamse, Sigge, Alice, Rocky ja Selma.

Venäläisten suosikkeihin lukeutuu mm. Anastasia, Boris, Czar, Ilya, Ivan, Kiev, Olga, Svetlana, Volga ja Yeva. Dimitri, Sergey, Tatiana ja Vladimir ovat myös yleisiä.

Amerikan kennelclubin mukaan Pohjois-Amerikan suosituimmat koiran nimet ovat Max, Charlie, Buddy, Cooper, Jack, Bella, Lucy, Daisy, Molly ja Lola.

Klassikkonimien lisäksi vuosittain suosittujen nimien listaan ilmaantuu uusia nimiä, perustuen
esimerkiksi suosittuihin tv-sarjoihin ja elokuviin. Useimmiten lemmikin nimi kuitenkin valitaan
kuvastamaan sen ulkonäköä tai luonnetta.

Comments Off on Suosittuja koirannimiä

Filed under Uutiset